Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

This isn’t England

Ασύνδετη και χωρίς φαντασία η Αγγλία εγκλωβίστηκε στο Green Point του Κέιπ Τάουν από την Αλγερία, παραχώρησε λευκή ισοπαλία και απειλείται πλέον με αποκλεισμό από τη συνέχεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Μετρημένες στα δάχτυλα οι ευκαιρίες που δημιούργησαν οι παίκτες του Φάμπιο Καπέλο, ο οποίος ονειρευόταν αλλιώς τα 64α γενέθλια του.
Τα ρέστα της είναι αναγκασμένη να παίξει πλέον η Αγγλία στο τελευταίο παιχνίδι του ομίλου κόντρα στην Σλοβενία. Με δύο βαθμούς έπειτα από τις δύο πρώτες αγωνιστικές η ομάδα του Καπέλο βρίσκεται στην 3η θέση (μειονεκτεί προς στιγμήν στην ισοβαθμία με την Αμερική) και για να προκριθεί στους «16» χρειάζεται απαραίτητα νίκη επί των Σλοβένω, για να μην εξαρτηθεί από τα υπόλοιπα αποτελέσματα.

Τα πρώτα λεπτά στον αγώνα ήταν αναγνωριστικά και για τις δύο ομάδες. Η Αγγλία έμοιαζε χαμένη σε κάποιες φάσεις και υπήρξαν περιπτώσεις που κινδύνεψε. Ο ρυθμός του ματς ήταν γρήγορος παρά το γεγονός ότι μέχρι τα μισά του πρώτου μέρους δεν υπήρξε η μεγάλη φάση. Η Αγγλία από το ημίωρο και έπειτα πήρε τα ηνία του ματς και προσπάθησε να επιτεθεί κυρίως από τα άκρα. Η πρώτη αξιόλογη ευκαιρία για τα «λιοντάρια» ωστόσο προήλθε από ατομική ενέργεια. Στο 33’ ο Λάμπαρντ επιχείρησε ένα σουτ αλλά ο Μπολί ήταν σωστά τοποθετημένος και απομάκρυνε τον κίνδυνο. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με το σκηνικό να παραμένει το ίδιο και την Αλγερία να κλέβει τις εντυπώσεις.

Το ίδιο σκηνικό

Στην επανάληψη, όλα ξεκίνησαν όπως τελείωσε το πρώτο μέρος. Η Αλγερινοί ήταν αυτοί που επιτίθονταν με τους Άγγλους να αδυνατούν να οργανώσουν το παιχνίδι τους. Ο τρόπος που προσπαθούσαν να επιτεθούν ήταν ανορθόδοξος και παράλληλα έδιναν την ευκαιρία στην Αλγερία να αντεπιτίθεται με αξιώσεις. Η πρώτη καλή φάση του 2ου ημιχρόνου έλαβε χώρα στο 70ο λεπτό και ήταν για την Αγγλία. Ο Χέσκει προσπάθησε να βγάλει συρτή σέντρα μέσα από την περιοχή για τον Ρούνει αλλά αποδείχθηκε κακή επιλογή καθώς η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό της Αλγερίας και κατέληξε κόρνερ.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα η Αγγλία ανέβασε ρυθμό αλλά οι επιλογές της παρέμειναν λανθασμένες με αποτέλεσμα να χάνονται ευκαιρίες ου θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν με καλύτερο τρόπο. Τα σουτ που επιχειρούσαν και οι σέντρες από τα άκρα δεν ήταν ικανά να φοβίσουν τους Αλγερινούς που πήραν τον πρώτο τους βαθμό στο 19ο Παγκόσμιο κύπελλο.

ΑΓΓΛΙΑ (Φάμπιο Καπέλο): Τζέιμς, Τζόνσον, Α. Κόουλ, Τζέραρντ, Τέρι, Λένον (63' Σον Ράιτ-Φίλιπς), Λάμπαρντ, Ρούνεϊ, Μπάρι, Κάραγκερ, Χέσκεϊ

ΑΛΓΕΡΙΑ (Ραμπάχ Σααντάν): Εμπολί, Μπουγκέρα, Μπελχάτζ, Γιάχια, Χαλισέ, Μπουντεμπούζ, Λάσεν, Ματμούρ, Ζιανί, Γεμπντά, Καντίρ

Δεν υπάρχουν σχόλια: