Κυριακή 20 Ιουνίου 2010

Προς απόλυση ο Καπέλο σε περίπτωση αποκλεισμού

Την απόφαση να απολύσουν τον Φάμπιο Καπέλο σε περίπτωση που η Αγγλία δεν καταφέρει να προκριθεί από τη φάση των ομίλων φέρεται να έχουν πάρει στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας, όπως αποκαλύπτει το "BBC".

Αν κι επισήμως ο Ιταλός τεχνικός στηρίζεται από την FA, ανεπίσημα το ενδεχόμενο η 23η Ιουνίου (όταν διεξάγεται ο αγώνας με τη Σλοβενία) να είναι η τελευταία μέρα στην οποία βρίσκεται στον πάγκο της Αγγλίας συζητείται έντονα στα γραφεία της ομοσπονδίας. Μετά τις δύο ισοπαλίες με ΗΠΑ και Αλγερία, τα "λιοντάρια" κινδυνεύουν να αποκλειστούν για πρώτη φορά στην ιστορία τους στο θεσμό μετά το 1950 από τη φάση των ομίλων (τότε αποκλείστηκαν εξαιτίας μιας ήττας με 1-0 από τις ΗΠΑ).
Οι ιθύνοντες της ομοσπονδίας, όμως, θα χρειαστεί να αναλογιστούν δύο πράγματα προτού προχωρήσουν σε μία τέτοια, απευκταία γι' αυτούς, απόφαση. Η πρώτη σκέψη αφορά την αποζημίωση που θα πρέπει να λάβει ο 65χρονος προπονητής, η οποία αγγίζει τα 12.000.000 ευρώ, όσο ο μισθός του για τα δύο εναπομείναντα χρόνια του συμβολαίου του.

Το Μουντιάλ με την εναλλακτική στοιχηματική ματιά του Αργύρη Παγαρτάνη.Η αποζημίωση αυτή είναι αποτέλεσμα της επέκτασης της συνεργασίας των δύο πλευρών, η οποία ανακοινώθηκε στις 2 Ιουνίου, μία ημέρα πριν η αποστολή της χώρας αναχωρήσει για τη Νότια Αφρική. Στα νέα συμβόλαια που υπογράφηκαν, αφαιρέθηκε ο όρος που υπήρχε στο αρχικό συμβόλαιο και ο οποίος επέτρεπε στην αγγλική ομοσπονδία να απολύσει τον Καπέλο αποζημιώνοντάς τον με ένα συμβολικό ποσό.

Ο δεύτερος λόγος για τον οποίο υπάρχει δισταγμός ως προς την απόλυση του "Dob Fabio" είναι η έλλειψη χρόνου να βρεθεί ένας αξιόλογος αντικαταστάτης. Η επόμενο υποχρέωση της εθνικής Αγγλίας είναι στις 11 Αυγούστου, για το φιλικό παιχνίδι κόντρα στην Ουγγαρία στο "Γουέμπλεϊ" και ο πρώτος αγώνας για τα προκριματικά του Euro 2012 είναι προγραμματισμένος για τις 3 Σεπτεμβρίου (κόντρα στη Βουλγαρία).

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, πως μετά την ισοπαλία με την Αλγερία, ο ίδιος ο Καπέλο αρνήθηκε να απορρίψει το ενδεχόμενο της παραίτησης εάν η Αγγλία επιστρέψει νωρίτερα από το αναμενόμενο στο Νησί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: