Κυριακή 13 Ιουνίου 2010

Φτού και απ' την αρχή...

England 365, 12/6/2010 23:18

Η αποκαλούμενη «αντεπίθεση» για την επανάληψη της επιτυχίας του 1966, δεν είχε καλό ξεκίνημα. Η Αγγλία έμεινε στο 1-1 με την Αμερική στην πρεμιέρα του τρίτου ομίλου για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Νοτίου Αφρικής. Οι πολλές επιθέσεις δεν βρήκαν στόχο και το λάθος του Γκριν οδήγησαν στην άτυχη ισοπαλία. Ενός κακού (ίσως) μύρια έπονται…
Το ματς:

Αν η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, τότε οι ποδοσφαιριστές του Φάμπιο Καπέλο παίρνουν άριστα. Ένας αρχηγός καλείται να καθοδηγήσει σωστά τους παίκτες του και να δείξει το δρόμο προς τη νίκη. Αυτό έκανε ο Στίβεν Τζέραρντ, σκοράροντας με όμορφο πλασέ στο 4ο μόλις λεπτό. Παρά το προβάδισμα της Αγγλίας από τα… αποδυτήρια, το παιχνίδι στο πρώτο εικοσάλεπτο ήταν αρκετά ανοιχτό και οι δύο ομάδες παρουσιάστηκαν με επιθετική διάθεση. Η σέντρα του Ντόνοβαν στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας, πέρασε ανεκμετάλλευτη από τον Άλτιντορ στο 19’, αφού δεν κατάφερε να πάρει την κεφαλιά.

Μέχρι τη λήξη του πρώτου 45λέπτου, οι Άγγλοι είχαν τη μερίδα του λέοντος στις επιθέσεις, ενώ φάνηκε να κρατούν το προβάδισμα του ενός γκολ με ιδιαίτερη άνεση. Αν όμως μέχρι σήμερα, κάποιος κατηγορούσε την ομάδα του Φάμπιο Καπέλο για «προβληματική» κατάσταση κάτω από τα γκολπόστ, θα δικαιωνόταν πέντε λεπτά πριν την ανάπαυλα. Ο Ντέμπσεϊ απείλησε με μακρινό σουτ, ο Γκριν φάνηκε να ελέγχει τη μπάλα, αλλά αυτή… «ζωντάνεψε» και έφυγε από τα χέρια του, για να πανηγυρίσουν οι Αμερικανοί την ισοφάριση.

Τα «λιοντάρια» βγήκαν στην επανάληψη για να… βρυχηθούν και ανάγκασαν την ομάδα των ΗΠΑ να υποχωρήσει και να περιμένει με υπομονή, μέχρις ότου να παρουσιαστεί η ευκαιρία για να βγουν από τα καρέ τους. Ο αγγλικός μονόλογος οδήγησε στο 52’ τον Χέσκεϊ σε μοναδικό τετ-α-τετ με τον Χάουαρντ, όμως το χαμηλό σουτ από τον επιθετικό της Άστον Βίλα κατέληξε στην αγκαλιά του γκολκίπερ. Οι Αμερικανοί αναθάρρησαν προς στιγμήν και ισορρόπησαν το παιχνίδι, με τον Άλτιντορ στο 65’ να σουτάρει από πλάγια θέση πάνω στον Γκριν και τη μπάλα να προσκρούει στο δοκάρι.

Ο Φάμπιο Καπέλο έβλεπε πως το επιθυμητό αποτέλεσμα δεν ερχόταν, αφού οι αντίπαλοι έδιναν βάρος στη σωστή τακτική και η σφιχτή άμυνα απέδιδε καρπούς. Ο Ράιτ Φίλιπς θα πετάξει ακόμη μια μεγάλη ευκαιρία στα σκουπίδια με κοντινό σουτ στο 76’. Οι επιθέσεις συνεχίζονταν, ο Χάουαρντ έβλεπε τους Άγγλους να φτάνουν συνεχώς στα καρέ του, αλλά ευτυχώς για αυτόν, δεν είχαν το σωστό τρόπο για να παραβιάσουν την εστία του.

ΓΗΠΕΔΟ: «Royal Bafokeng Stadium»

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κάρλος Σιμόν (Βραζιλία)

Οι συνθέσεις των ομάδων

Αγγλία (Φάμπιο Καπέλο): Γκριν, Τζόνσον, Κινγκ (46’ Κάραγκερ), Τέρι, Α. Κόουλ, Λένον, Λάμπαρντ, Τζέραρντ, Μίλνερ (32’ Σον Ράιτ Φίλιπς), Ρούνεϊ, Χέσκεϊ (80’ Κράουτς)

ΗΠΑ (Μπομπ Μπράντλεϊ): Χάουαρντ, Τσερούντολο, Ονιέβου, ΝτεΜέριτ, Μποκανέρα, Ντόνοβαν, Μπράντλεϊ, Κλαρκ, Ντέμπσεϊ, Αλτιντορ (86’ Χόλντεν), Φίντλεϊ (77’ Μπάντλ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: