Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Ντεφό: «Η νίκη μετράει»

england365.gr

Στη συνολική εμφάνιση που έδωσε στην Αγγλία την πρόκριση στην επόμενη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου και όχι στο προσωπικό του γκολ που έστειλε τα «λιοντάρια» στους «16» μετά τη νίκη επί της Σλοβενίας, στάθηκε με δηλώσεις του μετά το παιχνίδι ο Ζερμέϊν Ντεφό.

Ο πρωταγωνιστής για την Αγγλία με δικό του τέρμα στο 23ο λεπτό έκανε το 1-0 που έμελε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα, αλλά όπως τόνισε, αυτό που μετράει είναι η νίκη της ομάδας και η συνέχεια της πορείας προς την κατάκτηση του τροπαίου. «Πήραμε τη νίκη και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Αποδείχθηκε καίρια νίκη, αφού ο αγώνας είχε χαρακτήρα τελικού» είπε ο επιθετικός της Τότεναμ και συνέχισε: «Στα πρώτα δέκα λεπτά τους πιέσαμε, κάναμε το δικό μας παιχνίδι, πετύχαμε το γκολ λίγο αργότερα και μετά ελέγξαμε το ρυθμό. Ήταν εκπληκτικό».

Όπως ήταν λογικό, αρκετές από τις ερωτήσεις των εκπροσώπων του Τύπου αφορούσαν την κατάσταση στο εσωτερικό της ομάδας μετά και τις τελευταίες αναταράξεις, με τον Ντεφό να παραθέτει ως παράδειγμα της εμφάνιση του συνόλου μέσα στο γήπεδο, που δεν έδειχνε σε καμία στιγμή πως υπάρχει διαταραγμένο κλίμα. «Ήταν απαραίτητο να κρατήσουμε το καλό κλίμα και το πνεύμα του νικητή, πράγμα το οποίο κάναμε και έγινε εμφανές σήμερα», ενώ καταλήγοντας, στάθηκε στους φίλους της Αγγλίας που δυσανασχέτησαν με τις δύο πρώτες ισοπαλίες, αλλά αναμφισβήτητα χάρηκαν την πρόκριση: «Είναι φανταστικοί. Η αρχή ήταν δύσκολη για τους οπαδούς. Δεν ήταν ευχαριστημένοι με τις δύο πρώτες ισοπαλίες στη διοργάνωση, αλλά είμαι πλέον ευτυχισμένος που τους δώσαμε χαρά».

Υπενθυμίζεται πως η Αγγλία πέρασε ως δεύτερη στον τρίτο όμιλο του Μουντιάλ, πίσω από την Αμερική, με αποτέλεσμα να κοντράρεται με την ομάδα που θα τερματίσει στην πρώτη θέση του τέταρτου ομίλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: