Σάββατο 26 Ιουνίου 2010

Κλίνσμαν: «Αντιγράψαμε την Αγγλία»

england365.gr

Στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006 ο Γιούργκεν Κλίνσμαν παρουσίασε μία Γερμανία διαφορετική από ότι είχαμε συνηθίσει. Μία Γερμανία κάπως…αγγλική.
Τα «πάντσερ» έβγαιναν στην επίθεση, αμελούσαν κάποιες φορές την άμυνα και σίγουρα προσέφεραν θέαμα. Μπορεί να μην κατέκτησαν το τρόπαιο αλλά και η τρίτη θέση ήταν άκρως τιμητική. Πως άλλαξε όμως τόσο μία τακτική και φιλοσοφία ετών; Η απάντηση βρίσκεται κάπου προς Αγγλία μεριά σύμφωνα με τον πρώην ομοσπονδιακό προπονητή των Γερμανών:

«Όταν ανέλαβα την Εθνική πριν από 6 χρόνια υιοθετήσαμε ένα στυλ παιχνιδιού με πάσες από πίσω και ξαφνικές μπαλιές προς τους επιθετικούς. Ένα στυλ που είναι ήταν το σήμα κατατεθέν της Αγγλίας.

Πηγαίναμε συχνά με τον Γιόακιμ Λεβ σε αγώνες της Πρέμιερ Λιγκ ώστε να βρούμε τον τρόπο να προσδώσουμε περισσότερη ταχύτητα και δημιουργικότητα στο παιχνίδι μας. Αποκτήσαμε έτσι έναν μεγάλο σεβασμό για το παιχνίδι των Άγγλων. Έδειξαν στα προκριματικά τις δυνατότητές τους και δε θα τους υποτιμήσουμε μετά τα παιχνίδια των ομίλων. Είναι ικανοί για πολύ ψηλά».

Δεν υπάρχουν σχόλια: