Σάββατο 26 Ιουνίου 2010

Τζέραρντ: «Θα είμαι έτοιμος»

england365.gr

Το σθένος να στήσει τη μπάλα στην άσπρη βούλα και ευστοχήσει σε κάποια κρίσιμη εκτέλεση πέναλτι έχει ο αρχηγός της Αγγλίας, Στίβεν Τζέραρντ, ο οποίος υποστήριξε πως η Αγγλία θα υποχρεωθεί να συμμετέχει στη διαδικασία των πέναλτι κάποια στιγμή μέχρι τη λήξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου.
Ο μέσος της Λίβερπουλ είχε αστοχήσει από τα έντεκα βήματα στα ημιτελικά του Μουντιάλ το 2006 απέναντι στην Πορτογαλία, αλλά αυτό δεν αποτελεί παράγοντα για να μην ξαναπάρει την ευθύνη πάνω του, όντας αρχηγός αυτή τη φορά. Η μνήμες των πέναλτι έχουν ξυπνήσει μετά και τη γνωστοποίηση της Κυριακάτικης μάχης της Αγγλίας με τη Γερμανία στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Νοτίου Αφρικής. «Έχω ένα αίσθημα πως θα φτάσουμε στα πέναλτι. Ως παίκτης που αγωνίζεσαι στο Μουντιάλ, πρέπει να είσαι έτοιμος ανά πάσα στιγμή για να συμμετέχεις στη διαδικασία των πέναλτι. Είμαστε στους «16» της διοργάνωσης και όσο προχωράμε τα παιχνίδια θα γίνονται ακόμη πιο δύσκολα. Ελπίζουμε να είμαστε πιο τυχεροί αυτή τη φορά» ήταν τα λόγια του Τζέραρντ.

Στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 1990 και στο Euro 1996, τα «λιοντάρια» υπέστησαν οδυνηρούς αποκλεισμούς από τη Γερμανία στη διαδικασία των πέναλτι, πράγμα που θέλουν να αντιστρέψουν φέτος, σε περίπτωση που χρειαστεί κάτι παραπάνω από την παράταση στη μεταξύ τους φετινή αναμέτρηση. «Όταν προπονείσαι στα πέναλτι, απλά παίρνεις μια μπάλα και σουτάρεις μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα. Στο Παγκόσμιο Κύπελλο έχει 30 δευτερόλεπτα μέχρι να φτάσεις στη μεγάλη περιοχή και έχει εκατομμύρια θεατών και φιλάθλων που περιμένουν να ευστοχήσεις. Δεν μπορείς να είσαι προετοιμασμένος για κάτι τέτοιο. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να σταθείς στο ύψος σου, να μην φοβηθείς να πάρεις την ευθύνη, ειδικά σε περίπτωση που έχεις αστοχήσει την αμέσως προηγούμενη φορά. Το μόνο που μπορώ να πω είναι πως θα είμαι έτοιμος»!

Δεν υπάρχουν σχόλια: