Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

83 ημέρες χωρίς γκολ...

Είναι ο σταρ της εθνικής Αγγλίας. Ολόκληρη η χώρα ασχολούνταν με τον τραυματισμό του κόντρα στην Μπάγερν και ανησυχούσε για την παρουσία του στο Μουντιάλ. Ο Γουέιν Ρούνεϊ επέστρεψε αλλά ξαφνικά σταμάτησε να σκοράρει. Πλέον, ο αγγλικός Τύπος δεν ασχολείται με τίποτα άλλο από πέρα την αστοχία του άσου της Γιουνάιτεντ.
Στα μέσα Φεβρουαρίου οι συγκρίσεις ανάμεσα στον Ρούνεϊ και τον Κριστιάνο Ρονάλντο αποτελούσαν αγαπημένο θέμα των αγγλικών εφημερίδων. Ο Πορτογάλος είχε πετύχει 42 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις με τη Γιουνάιτεντ, στην καλύτερη χρονιά του και σχεδόν 10 ματς πριν το τέλος, ο Ρούνεϊ είχε σκοράρει 33, απειλώντας το ρεκόρ του πρώην συμπαίκτη του.

Ο τραυματισμός του στο τελευταίο λεπτό κόντρα στην Μπάγερν όμως έφερε τε πάνω κάτω. Ο Ρούνεϊ επέστρεψε σε χρόνο ρεκόρ για να προλάβει τον επαναληπτικό και μάλλον από εκεί ξεκίνησε το κακό. Όσο κι αν ο Καπέλο τονίζει ξανά και ξανά ότι ο παίκτης του βρίσκεται σε πολύ καλή αγωνιστική και φυσικά κατάσταση, το γκολ δεν έρχεται ούτε με αίτηση.

Το τελευταίο του γκολ με τη Γιουνάιτεντ σημειώθηκε στις 30 Μαρτίου απέναντι στην Μπάγερν. Με την εθνική Αγγλίας έχει σημειώσει 25 γκολ σε 60 εμφανίσεις και κανένα στα τελευταία οκτώ παιχνίδια.

Τα στατιστικά του στο Παγκόσμιο Κύπελλο λένε την αλήθεια. Σε 180 λεπτά, δεν έχει σκοράρει, έχει σουτάρει μόλις μια φορά στο τέρμα, τρεις φορές στα...πουλιά, έχει κάνει τρία φάουλ και έχει 83% ποσοστό στις πάσες. Αν δεν λεγόταν Ρούνεϊ, θέση στην 11αδα δύσκολα θα έβρισκε ξανά όμως ο Καπέλο εξακολουθεί να τον στηρίζει παρά την αφόρητη πίεση που νιώθει από τους Άγγλους οπαδούς και τον Τύπο.

england365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: