Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

Αγγλία με φόντο... 2012

Το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010 ανήκει στο παρελθόν για την Αγγλία. Το βαρύ 4-1 στους «16» της διοργάνωσης από την Γερμανία έφερε «γκρίζα» σύννεφα πάνω από το κεφάλι του ομοσπονδιακού τεχνικού Φάμπιο Καπέλο. Το ερώτημα που γεννάται πλέον, είναι πόσο θα αλλάξει η εικόνα της ομάδας ενόψει EURO 2012...
Για ακόμη μια φορά-με εξαίρεση το 1996 που κατέκτησαν το τρόπαιο-τα «λιοντάρια» απογοήτευσαν. Παρόλα αυτά, τίποτα δεν ήταν ικανό για να εμποδίσει τον Ιταλό τεχνικό να παραμείνει στον πάγκο της Αγγλίας.

Του Άγγελου Βεΐζι
Ο αγγλικός Τύπος αναρωτιέται συνεχώς τι θα συμβεί την επομένη του Μουντιάλ. Για πρώτη φορά στην ιστορία της η Αγγλία αγωνίστηκε με μέσο όρο ηλικίας 28,7 χρόνια. Ο μεγαλύτερος διαχρονικά. Τζέιμς 39, Λάμπαρντ 32, Φέρντιναντ 31 και Τέρι 29, είναι μερικές από τις… σημαίες της ομάδας που στην επόμενη μεγάλη διοργάνωση θα είναι ακόμη πιο μεγάλοι σε ηλικία για να διεκδικήσουν μια θέση στο ρόστερ και να προσπαθήσουν να φτάσουν στην κορυφή.

Ο Καπέλο ρωτήθηκε αρκετές φορές από τους δημοσιογράφους, γιατί δεν εμπιστεύεται τα νέα παιδιά, απαντώντας πως: «Υπάρχουν ένας-δύο καλοί παίκτες στην ομάδα κάτω των 21». Σίγουρα και ο ίδιος έχει καταλάβει πως ο κόσμος απαιτεί από τον ίδιο να προβεί σε αλλαγές, δίνοντας την ευκαιρία και στη… νέα φουρνιά.

Πιθανή ενδεκάδα

Σύμφωνα με τα αγγλικά ΜΜΕ, μέχρι το EURO του 2012, η ενδεκάδα της ομάδας θα έχει αλλάξει ριζικά. Σίγουρα θα παραμείνουν αρκετοί πρωτοκλασάτοι ποδοσφαιριστές στο ρόστερ, αλλά οι έντεκα που θα πάρουν φανέλα βασικού, ενδέχεται να είναι οι: Τζο Χάρτ, Γκλέν Τζόνσον, Μίκαελ Ντόουσον, Κρίς Σμόλινγκ, Κίραν Γκίμπς, Όουεν Χάργκριβς, Τζάκ Ρόντγουελ, Θίο Γουόλκοτ, Στίβεν Τζέραρντ, Άνταμ Τζόνσον και Γουέιν Ρούνεϊ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: