Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Με Ντεφό στους «16»

england365.gr

Ο Ντεφό μπήκε στην 11αδα και με δικό του γκολ έδωσε στην Αγγλία τη νίκη 1-0 επί της Σλοβενίας και παράλληλα την πρόκριση στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Τα «λιοντάρια» πήραν την δεύτερη θέση του ομίλου και περιμένουν τον αντίπαλο τους, που θα προκύψει από την πρώτη θέση του 4ου γκρουπ.
Η Αγγλία ξεκίνησε νωθρά όμως γρήγορα κατάφερε να πάρει τα πάνω της και απέκτησε τον έλεγχο της αναμέτρησης. Με τον Μίλνερ να οργώνει τη δεξιά πτέρυγα, τον Μπάρι στη θέση του κλασσικού αμυντικού μέσου και τους Λάμπαρντ-Τζέραρντ να καλύπτουν εναλλάξ την αριστερή πτέρυγα, οι Άγγλοι κατάφεραν να κυκλοφορήσουν την μπάλα με άνεση στη μεσαία γραμμή και βρήκαν τους χώρους για να εκδηλώσουν τις επιθέσεις τους.

Αυτή τη φορά, ο Καπέλο τράβηξε τον Ρούνεϊ λίγα μέτρα πίσω από τον Ντεφό και ο επιθετικός της Τότεναμ με την ταχύτητά του κατόρθωνε να τραβάει πάνω του το κεντρικό αμυντικό δίδυμο των Σλοβένων, δίνοντας τη δυνατότητα στους Λάμπαρντ και Τζέραρντ να απειλούν από το 30 μέτρα. Στο 14ο λεπτό ο Λάμπαρντ σούταρε όμως ο Χαντάνοβιτς μπλόκαρε ενώ η επτά λεπτά νωρίτερα, πρώτη απείλησε η Σλοβενία με τον Μπιρσα να πλασάρει αδύναμα. Στο 18ο λεπτό ο Ρούνεϊ εκμεταλλεύτηκε μπέρδεμα στην αντίπαλη περιοχή όμως στο σουτ που επιχείρησε, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε κόρνερ.

Στο 23΄ ήρθε η στιγμή του γκολ. Ο Μίλνερ έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Ντεφό βρέθηκε στο σημείο του πέναλτι και με προβολή νίκησε τον Χαντάνοβιτς, ο οποίος αιφνιδιάστηκε και δεν κατάφερε να αντιδράσει σωστά.

Οι παίκτες του Φάμπιο Καπέλο απέκτησαν πλήρως τον έλεγχο του αγώνα από εκείνο το σημείο και μετά. Στο 27΄ο Λάμπαρντ δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στην ανυπεράσπιστη εστία έπειτα από επέμβαση του Χαντάνοβιτς σε γύρισμα του Μίλνερ ενώ τρία λεπτά μετά, Ντεφό και Τζέραρντ νικήθηκαν σε διαδοχικά πλάσε από τον τερματοφύλακα της Ουντινέζε

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τους Άγγλους ακόμα καλύτερους. Μέχρι το 65ο λεπτό έχασαν σπουδαίες ευκαιρίες να ανοίξουν το σκορ. Στο 46΄ ο Ντεφό κατάφερε με κάποιο τρόπο να αστοχήσει από την μικρή περιοχή, στέλνοντας την μπάλα άουτ ενώ στο 58΄ο Ρούνεϊ βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Χαντάνοβιτς, όμως το πλασέ που επιχείρησε έστειλε την μπάλα στο δεξί δοκάρι.

Η Αγγλία απειλήθηκε με ισοφάριση στο 68ο λεπτό σε τριπλή ευκαιρία των Σλοβένων. Τα σουτ των Νοβάκοβιτς, Ντέντιτς μέσα από την περιοχή κόντραραν σε Τέρι και Τζόνσον, ενώ ο Κόρεν στη συνέχεια έστειλε την μπάλα άουτ.

Τα λεπτά που ακολούθησαν μέχρι το τέλος δεν επιφύλαξαν συγκινήσεις. Οι Άγγλοι προτίμησαν να εγκλωβίσουν τους Σλοβένους και τα κατάφεραν κρατώντας έτσι τη νίκη 1-0.



Αγγλία:Τζέιμς – Τζόνσον, Απσον, Τέρι, Α.Κόουλ – Λάμπαρντ, Μπάρι, Μίλνερ – Τζέραρντ – Ρούνεϊ (72΄ Τζο Κόουλ), Ντεφό (85΄ Χέσκεϊ).

Σλοβενία: Χαντάνοβιτς - Μπρέτσκο, Γιόκιτς, Σούλερ, Σέζαρ - Μπίρσα, Κιρμ (79΄ Μάταβτζ), Ραντοσάβλιεβιτς, Κόρεν - Λιούμπιανκιτς, Νοβάκοβιτς

Δεν υπάρχουν σχόλια: