Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

"Στημένη" η εισβολή οπαδού στα αγγλικά αποδυτήρια



contra.gr
Ενας Βρετανός δημοσιογράφος συνελήφθη και κατηγορείται από την αστυνομία της Νότιας Αφρικής για την υπόθεση του οπαδού της εθνικής Αγγλίας που εισέβαλε στα αποδυτήρια μετά τη λήξη του παιχνιδιού με την Αλγερία.

Ο Σάιμον Ράιτ, συντάκτης του αγγλικού σκανδαλοθηρικού εντύπου "Mirror", φέρεται να βοήθησε τον Αγγλοκύπριο Παύλο Ιωσήφ να φτάσει μέχρι τα αποδυτήρια των "λιονταριών" και να έχει έναν σύντομο διάλογο με τον Ντέιβιντ Μπέκαμ έξω από αυτά. Η δικαιολογία που χρησιμοποίησε ο φίλαθλος ήταν πως έψαχνε την τουαλέτα και χάθηκε, ενώ μία ημέρα μετά το συμβάν κι ενώ η αστυνομία της Νότιας Αφρικής αναζητούσε τον οπαδό, η "Mirror" είχε ολοσέλιδη συνέντευξή του, με φωτογραφικό υλικό.
"Η αστυνομία έχει λόγους να πιστεύει ότι το περιστατικό ήταν οργανωμένο. Η αστυνομία θεωρεί ότι κίνητρο ήταν να κλονιστεί η ασφάλεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου, πιθανόν για την αποκόμιση κέρδους", δήλωσε ο αξιωματούχος της εθνικής αστυνομίας, Μπέκι Τσέλε, σε συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε στην Πρετόρια.

Ο Ράιτ συνελήφθη τη Δευτέρα (28/6) στο Κέιπ Τάουν, μετά από εξέταση του κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης του γηπέδου, όπου εμφάνιζε τον δημοσιογράφο να βοηθά τον 32χρονο Ιωσήφ να φτάσει μέχρι τα αγγλικά αποδυτήρια. Ο Τσέλε πρόσθεσε ότι ο Ράιτ έκλεισε δωμάτιο σε ξενοδοχείο για τον Ιωσήφ με ψεύτικο όνομα και τον έβαλε να υπογράψει συμβόλαιο αποκλειστικών δικαιωμάτων για όλες τις συνεντεύξεις μετά το περιστατικό. "Γνωρίζουμε ότι υπήρχε ένα επταήμερο συμβόλαιο που όριζε να μιλήσει μόνο σε αυτόν το δημοσιογράφο", τόνισε ο Τσέλε.

Η αγγλική εφημερίδα αρνήθηκε κάθε κατηγορία και υποστηρίζει ότι δεν υπήρξε τίποτα παράτυπο από μέρους της. Ο Ράιτ θα παρουσιαστεί στο δικαστήριο την Τετάρτη και έχει παραδώσει ήδη το διαβατήριό του. Η εγγύηση που έχει οριστεί για την αποφυλάκισή του είναι 3.000 ραντ (320 ευρώ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: