Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Μπυρίτσα για το άγχος!

England365.gr

Ασυνήθιστες μεθόδους, προκειμένου να αποβάλλει την πίεση από τους παίκτες του χρησιμοποίησε ο Φάμπιο Καπέλο, πριν το χθεσινό κρίσιμο αγώνα κόντρα στη Σλοβενία.
Τα «λιοντάρια» παρουσιάστηκαν αισθητά βελτιωμένα σε απόδοση σε σύγκριση με τα προηγούμενα ματς και ο Ιταλός τεχνικός υποστηρίζει ότι το αλκοόλ έπαιξε το ρόλο του.

«Επιτρέψαμε στους παίκτες να πιουν μπύρα πριν τον αγώνα», μπορείτε να τους ρωτήσετε», δήλωσε ο Καπέλο στους ρεπόρτερ. «Είναι αλήθεια. Άλλαξα κάποια πράγματα και χρησιμοποίησα τη φαντασίας μου».

Ωστόσο ο μέσος της Τσέλσι, Φρανκ Λάμπαρντ ανέφερε ότι οι ποδοσφαιριστές της ομάδας είχαν μια εγκρατή συμπεριφορά και δεν προέβησαν σε παρατεταμένη χρήση αλκοόλ. «Μας δόθηκε η ευκαιρία να πιούμε μπύρα, αλλά δεν είμαι σίγουρος αν την εκμεταλλεύτηκαν όλοι» τόνισε ο διεθνής παίκτης και συνέχισε: «μερικές φορές σου προσφέρονται κάποια πράγματα και εξαρτάται από το καθένα αν θα τις χρησιμοποιήσει. Μπορεί να έχεις μια ή δυο μπύρες αλλά δεν μπορείς να έχεις 10».

Η φυσική κατάσταση των παικτών του ήταν αυτό που ικανοποίησε περισσότερο τον Ιταλό τεχνικό. «Η ποιότητα των ποδοσφαιριστών είναι πραγματικά πολύ καλή αλλά στο ματς με τη Σλοβενία βελτιωθήκαμε και στο τομέα της φυσικής κατάστασης. Παίξαμε καλά σε αυτό το ματς και αυτό είναι σημαντικό. Έπρεπε να κερδίσουμε και κερδίσαμε. Αγωνιστήκαμε με το πνεύμα του νικητή και θα μπορούσαμε να πετύχουμε και δεύτερο γκολ. Επειδή δεν το πετύχαμε και υποφέραμε στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού. Άλλωστε είναι πάντα πιθανό να ισοφαριστείς στο τέλος σε τέτοια ματς. Γνωρίζαμε τι έπρεπε να κάνουμε. Μίλησα με τους παίκτες μου και παρακολουθώντας το πρώτο ημίχρονο του ματς απέναντι στην Αλγερία, συνειδητοποιήσαμε ότι με αυτή την απόδοση δεν θα μπορούσαμε να προκριθούμε στον επόμενο γύρο».

Ο Καπέλο συμπλήρωσε ότι περιμένει από τους ποδοσφαιριστές του να βελτιωθούν με τη πάροδο του χρόνου, αρχής γεννωμένης με το ματς κόντρα στη Γερμανία, τονίζοντας ότι: «Είμαι σίγουρος ότι θα παίξουμε στο επόμενο παιχνίδι έχοντας μεγάλη αυτοπεποίθηση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: