Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

Απολογήθηκε σε Αγγλία και Μεξικό ο Μπλάτερ

Contra.gr

Τα τρανταχτά διαιτητικά λάθη εις βάρος της Αγγλίας και του Μεξικού στους αγώνες με την Γερμανία και την Αργεντινή αντίστοιχα για την φάση των "16" του Μουντιάλ, οδήγησαν τον πρόεδρο της FIFA, Ζεπ Μπλάτερ, να απολογηθεί στις ομοσπονδίες των χωρών που αδικήθηκαν.

"Προσωπικά λυπάμαι όταν βλέπω εμφανή διαιτητικά λάθη αλλά αυτά συμβαίνουν. Δεν έρχεται και το τέλος του ματς ή της διοργάνωσης", είπε ο Ελβετός και προσέθεσε: "To μόνο που μπορούσα να κάνω ήταν να έρθω σε επαφή με τις δύο ομοσπονδίες (σ.σ. Αγγλία, Μεξικό) που αδικήθηκαν πρόσφατα".

"Τους ζήτησα συγγνώμη. Καταλαβαίνω ότι δεν είναι χαρούμενοι και ότι ο κόσμος κριτικάρει έντονα τις λάθος αποφάσεις".

Παράλληλα, ο πρόεδρος της FIFA, υποστήριξε ότι η μόνη τεχνολογική παρέμβαση που μπορεί να γίνει στο παιχνίδι, είναι η χρήση ριπλέι σε αμφισβητούμενες φάσεις στην τελική γραμμή της εστίας (αν δηλαδή η μπάλα έχει ή δεν έχει περάσει την γραμμή), δηλώνοντας πως αυτό μπορεί να γίνει συζητηθεί και πάλι τον επόμενο μήνα στο Κάρντιφ.

"Το μόνο μέτρο που μπορούμε να συζητήσουμε για να δούμε αν μπορεί να γίνει πράξη είναι η χρήση ριπλέι στην γραμμή του τέρματος. Το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι που δεν σταματά ποτέ και σε περιπτώσεις που δεν γνωρίζουμε αν η μπάλα πέρασε ή όχι την γραμμή, οι ομάδες θα μπορούν να κάνουν χρήση ριπλέι μία ή δύο φορές μέσα στο ματς όπως γίνεται στο τένις;"

"Σε περιπτώσεις όπως του Μεξικού (σ.σ. αναφέρεται στο γκολ του Τέβες από προφανή θέση οφ σάιντ), δεν χρειάζεται η τεχνολογία".

"Είναι προφανές ότι μετά από όλα όσα έχουν συμβεί, δεν θα ήταν άσχημο να τεθεί προς συζήτηση το θέμα της τεχνολογίας στο ποδόσφαιρο, το διήμερο 21-22 Ιουλίου στο Κάρντιφ", τόνισε κλείνοντας ο Ζεπ Μπλάτερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: