Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Οιωνός νίκης για την Αγγλία

england365.gr

Αφού η εθνική ομάδα της Αγγλίας δεν πείθει με την απόδοση της μέσα στο γήπεδο, πως μπορεί να προκριθεί στην επόμενη φάση του Μουντιάλ, το… έριξαν και οι Άγγλοι στα γούρια! Στηρίζουν λοιπόν, τις ελπίδες τους για νίκη απέναντι στους Σλοβένους, στο γεγονός ότι η αναμέτρηση θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από το BBC.
Η εφημερίδα «Daily Mirror», το έψαξε διεξοδικά. Από το Μουντιάλ του 1982, τους αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου μεταδίδουν από κοινού το BBC και το ITV. Σύμφωνα με τα στατιστικά λοιπόν, όταν ο αγώνας των «Λιονταριών» καλύπτεται από το ITV, κερδίζουν μόλις το 30%, ήτοι μία νίκη κάθε περίπου 3 αγώνες. Αντίθετα όταν το παιχνίδι προβάλει το ΒΒC, το ποσοστό νίκης υπερδιπλασιάζεται, φτάνοντας το 62%.

Το ίδιο συμβαίνει και με τα γκολ, αφού το «γουρλίδικο» ΒΒC έχει να επιδείξει 12, έναντι μόλις τεσσάρων του «γρουσούζικου» ΙTV. Επίσης, σε μετάδοση του πρώτου, τα «Λιοντάρια» έχουν μαζέψει την μπάλα από τα δίχτυα τους, μόνο 2 φορές!

Μάλιστα, οι οιωνοί δεν σταματούν εκεί, αφού υπάρχουν και κάποιες αντιστοιχήσεις με προηγούμενα Μουντιάλ. Το 1986 στο Μεξικό, η Αγγλία είχε ξεκινήσει και πάλι χωρίς νίκη τα 2 πρώτα ματς του ομίλου, προτού κερδίσει την πρόκριση, νικώντας με 3-0 τους Πολωνούς, πάντα μέσα από τους δέκτες του ΒΒC!

Το «φαινόμενο» επαναλήφθηκε και το 1990 στα γήπεδα της Ιταλίας. Οι παίκτες -του τότε ομοσπονδιακού προπονητή- Μπόμπι Ρόμπσον, μετά από 2 ισοπαλίες με Ιρλανδία και Ολανδία, πήραν μια δραματική νίκη με 1-0 κόντρα στην Αίγυπτο και προκρίθηκαν στην επόμενη φάση και πάλι με τηλεοπτική κάλυψη από το ΒΒC.

Έτσι, οι λάτρεις των δεισιδαιμονιών και των στατιστικών, έχουν βάσιμες ενδείξεις για να στηρίξουν την πίστη τους στη νίκη της ομάδας του Φάμπιο Καπέλο απέναντι στην εθνική Σλοβενίας, στην αυριανή αναμέτρηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: