Σάββατο 26 Ιουνίου 2010

Μίλνερ: «Το σημαντικότερο μέχρι το επόμενο»

england365.gr

Έτοιμος για το μεγαλύτερο παιχνίδι της καριέρας του δηλώνει ο Τζέιμς Μίλνερ, ενόψει του προσεχούς αγώνα με την Γερμανία για τη φάση των «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου.
Ο 24χρονος ποδοσφαιριστής της Άστον Βίλα αναμένεται να ξεκινήσει στο βασικό σχήμα μετά την πολύ καλή απόδοση που είχε στην τελευταία αναμέτρηση των ομίλων με τη Σλοβενία. Όσο κυλούσαν τα λεπτά ο Μίλνερ ανέβαινε συνεχώς με πλαγιοκοπήσεις από δεξιά και καλές μπαλιές, μία από τις οποίες οδήγησε και στο γκολ του Ζερμέν Ντεφόε.

Τώρα όλοι περιμένουν από τον ταλαντούχο μεσοεπιθετικό να επαναλάβει το ίδιο και αυτός δε δείχνει να φοβάται: «Είναι το σημαντικότερο ματς στο οποίο έχω παραβρεθεί ως τώρα. Νιώθω πολύ τυχερός που βρίσκομαι εδώ με την εθνική Αγγλίας. Από εδώ και πέρα κάθε παιχνίδι θα είναι σημαντικότερο από το προηγούμενο. Η Γερμανία πάντα συγκαταλέγεται στις μεγάλες δυνάμεις ασχέτως ηλικίας και διοργάνωσης. Περιμένουμε ένα σκληρό ματς την Κυριακή. Πέρυσι στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων μας νίκησαν, αλλά τώρα είναι η ευκαιρία μας να πάρουμε τη μεγάλη ρεβάνς».

Η πίεση που είχε ασκηθεί στους διεθνείς μετά τα δύο πρώτα ανεπιτυχή αποτελέσματα (ισοπαλία με Αλγερία και ΗΠΑ) ήταν μεγάλη, όμως πριν τον αγώνα με τη Σλοβενία βρήκαν τη χαμένη τους ταυτότητα: «Στα αποδυτήρια πριν το παιχνίδι ξέραμε ακριβώς τι έπρεπε να κάνουμε. Είχαμε το άγχος να αποδείξουμε πράγματα και αν και τώρα έχουμε φυσικά ακόμη άγχος , είμαστε εντούτοις πιο απελευθερωμένοι και αυτό φαίνεται. Μας βοηθάει πολύ το γεγονός ότι προκριθήκαμε από τους ομίλους. Μας έφυγε ένα μεγάλο βάρος. Τώρα θα αποδώσουμε καλύτερα. Το ξέρω».

Όσο για τη φάση όπου δημιούργησε το γκολ με την Σλοβενία, ο Μίλνερ τόνισε: «Ήταν πολύ καλό που μπορέσαμε να σκοράρουμε στο πρώτο ημίχρονο. Μας βοήθησε να ηρεμήσουμε και να βρούμε περισσότερο χώρο καθώς οι αντίπαλοι αναγκάστηκαν να ανοιχτούν για να κυνηγήσουν την ισοφάριση. Ήταν φανταστικό που μπόρεσα να έχω και εγώ συμμετοχή στο γκολ. Το τελείωμα του Ζερμέν ήταν πάντως άψογο. Είναι πολύ δύσκολο να ελέγξεις την μπάλα μετά από τόσο μακρινή μπαλιά και τους αξίζουν παραπάνω συγχαρητήρια».

Δεν υπάρχουν σχόλια: