Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

Οριστικά εκτός Μουντιάλ ο Φέρντιναντ

Το όνειρο της παρουσίας του Ρίο Φέρντιναντ στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010 ως αρχηγός ανήκει στο παρελθόν.

Οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε ο κεντρικός αμυντικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επιβεβαίωσαν τους φόβους περί σοβαρού τραυματισμού στους συνδέσμους και ως εκ τούτου δεν είναι σε θέση να βοηθήσει τα "λιοντάρια" στην τελική φάση του Μουντιάλ.

Ο 31χρονος στόπερ να μείνει εκτός δράσης για περίπου έξι εβδομάδες και θα επιστρέψει άμεσα στην Αγγλία, ενώ τη θέση του στην αποστολή της ομάδας του Φάμπιο Καπέλο θα πάρει ο Μάικλ Ντόσον, ο κεντρικός αμυντικός της Τότεναμ, ο οποίος "κόπηκε" την τελευταία στιγμή από τον Ιταλό ομοσπονδιακό τεχνικό.

"Είναι προφανώς πολύ άσχημα νέα και όλοι στην ομάδα είναι απογοητευμένοι και λυπημένοι για τον Ρίο", δήλωσε ο Καπέλο, ο οποίος θα αναγκαστεί να χρίσει και τρίτο αρχηγό στη θητεία του στον πάγκο (τον Φεβρουάριο αφαίρεσε το περιοβραχιόνιο από τον Τζον Τέρι για τη γνωστή υπόθεση με τη γυναίκα του Γουέιν Μπριτζ και το έδωσε στον Φέρντιναντ). Αυτός θα είναι ο αρχηγός της Λίβερπουλ, Στίβεν Τζέραρντ, ο οποίος από το 2004 το έχει φορέσει 8 φορές (σε 78 συμμετοχές), αλλά χωρίς να έχει μονιμοποιηθεί σε αυτήν τη θέση.

Κώστας Μπράτσος contra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: