Κυριακή 30 Μαΐου 2010

Ποιους “κόβει” ο Capello από την 23αδα…


Η προεπιλογή των 30 του Fabio Capello και παρακάτω η ανάλυση για τους επτά ποδοσφαιριστές που μάλλον δεν θα ακολουθήσουν την εθνική Αγγλίας στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής.


ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ:

Robert Green: αναπληρωματικός
David James: ΒΑΣΙΚΟΣ
Paul Hart: αναπληρωματικός

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ:

John Terry: ΒΑΣΙΚΟΣ
Ashley Cole: ΒΑΣΙΚΟΣ
Rio Ferdinand: ΒΑΣΙΚΟΣ
Glen Johnson: ΒΑΣΙΚΟΣ
Jamie Carragher: αναπληρωματικός
Ledley King: αναπληρωματικός
Matthew Upson: ΕΚΤΟΣ ΜΟΥΝΤΙΑΛ
Michael Dawson: αναπληρωματικός
Leighton Baines: αναπληρωματικός
Stephen Warnock: ΕΚΤΟΣ ΜΟΥΝΤΙΑΛ

ΜΕΣΟΙ

Steven Gerrard: ΒΑΣΙΚΟΣ
Frank Lampard: ΒΑΣΙΚΟΣ
Gareth Barry: αναπληρωματικός
James Milner: αναπληρωματικός
Michael Carrick: ΕΚΤΟΣ ΜΟΥΝΤΙΑΛ
Tom Huddlestone: ΕΚΤΟΣ ΜΟΥΝΤΙΑΛ
Scott Parker: αναπληρωματικός
Aaron Lennon: ΒΑΣΙΚΟΣ
Theo Walcott: αναπληρωματικός
Shaun Wrights-Phillips: ΕΚΤΟΣ ΜΟΥΝΤΙΑΛ
Adam Johnson: ΕΚΤΟΣ ΜΟΥΝΤΙΑΛ
Joe Cole: ΒΑΣΙΚΟΣ

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ

Wayne Ronney: ΒΑΣΙΚΟΣ
Peter Crouch: ΒΑΣΙΚΟΣ
Jermaine Defoe: αναπληρωματικός
Darren Bent: ΕΚΤΟΣ ΜΟΥΝΤΙΑΛ
Emile Heskey: αναπληρωματικός

Αναμφίβολα ο Fabio Capello αντιμετωπίζει έναν πολύ δυσάρεστο “πονοκέφαλο” και δεν θα τον έλεγα καθόλου ευχάριστο όπως συνηθίζεται. Το να στερήσεις από επτά ποδοσφαιριστές την συμμετοχή τους σε Μουντιάλ είναι μια ιδιαίτερα περίπλοκη κατάσταση. Παρακάτω υπάρχει η αρχική προεπιλογή των 30 ποδοσφαιριστών του Fabio Capello ενόψει του Παγκόσμιου Κυπέλλου και εμείς θα επιχειρήσουμε να μπούμε για λίγο στο μυαλό του Ιταλού ομοσπονδιακού τεχνικού των “λιονταριών”.

Πρώτα από όλα, στην θέση του τερματοφύλακα είναι σχεδόν αυτονόητο πως η αποστολή θα πρέπει να απαρτίζεται από τους ήδη τρεις. Οπότε θα πρέπει να κοπούν παίκτες και όχι γκολκίπερ. Βασικό βλέπω τον James να προτιμάται λόγω εμπειρίας.

Στους αμυντικούς ποδοσφαιριστές πρέπει να θεωρούνται βέβαιοι οι Ashley Cole, Terry Ferdinand και Glen Johnson όπου αναμένονται να αποτελέσουν και την βασική τετράδα στην άμυνα. Πολύ καλός “μπαλαντέρ” για το κέντρο της άμυνας και για δεξί μπακ υπολογίζεται ο Carragher. Από εκεί και πέρα, οι αναπληρωματικοί στόπερ θα είναι οι Ledley King και Michael Dawson με τον Baines στα αριστερά. Τα λάθη του Matthew Upson με την φανέλα της West Ham την φετινή χρονιά ήταν αρκετά, ενώ ήταν αρκετά ατσούμπαλος στο φιλικό με την Αίγυπτο όπου τέτοιες εμφανίσεις δεν συγχωρούνται στο Μουντιάλ… Ο Stephen Warnock θα είναι ο δεύτερος αμυντικός που δεν θα μείνει στην Αγγλία καθώς δεν αγωνίστηκε στο τελευταίο παιχνίδι όπου προτιμήθηκε από τον Capello o Baines.

Στους μέσους δεν μπαίνω στην διαδικασία να συζητήσω καν για τους Gerrard, Lampard! Ο Milner με την εξαιρετική χρονιά του στην Aston Villa δεν χάνει την συμμετοχή, όπως και ο Parker που αποτέλεσε έναν από τους καλύτερους παίκτες στην θέση του κρατώντας ουσιαστικά την West Ham στην κατηγορία. Ο Gareth Barry θα ξεπεράσει τον τραυματισμό του και όπως φάνηκε από τον Capello δεν πρόκειται να σταθεί κάτι τέτοιο εμπόδιο. Ο Joe Cole μπορεί να κάνει σπουδαία δουλειά και αποτελεί πολυσύνθετο παίκτη στον χώρο του κέντρου, ενώ και ο Aaron Lennon παρά την πολύμηνη απουσία του είναι ικανός να αναστατώσει οποιονδήποτε αμυντικό στα δεξιά της μεσαίας γραμμής. Οι Huddlestone και Carrick μάλλον κουνάνε μαντίλι αφού ο πρώτος είναι μεν καλός πασέρ αλλά σε διεθνές επίπεδο δεν έχει σταθεί ποτέ. Ο μέσος της United κρίνω πως δεν θα επιλεχθεί επειδή ο Fabio Capello κάλεσε τον Paul Scholes να επιστρέψει στην εθνική μη υπολογίζοντας τόσο τον Carrick. Ποιοι μένουν λοιπόν; Ένας μόνο από τους Wright Phillips, Adam Johnson, Theo Walcott θα ακολουθήσει την ομάδα στην Νότιο Αφρική. Η μνήμη του χατ-τρικ από τον Walcott επί της Κροατίας είναι κοντινή. Ο Wright Phillips είναι ταχύτατος αλλά ακραίοι μεσοεπιθετικοί υπάρχουν και μάλιστα μπορούν να αγωνιστούν και σε διαφορετικές θέσεις και να προσφέρουν επιπλέον λύσεις εν αντιθέση με τον παίκτη της City. Πολύ μικρή διάρκεια είχαν οι σπουδαίες εμφανίσεις του Adam Johnson με τους “πολίτες” και δε νομίζω πως αυτό να αρκεί.

Στους επιθετικούς μάλλον φαίνεται πως ο Darren Bent δεν θα ακολουθήσει παρά το γεγονός πως θα πρόκειται για την μεγαλύτερη αδικία –ίσως- στην ιστορία των Μουντιάλ! Ο επιθετικός της Sunderland φορτώνει συνεχώς με γκολ τα τελευταία χρόνια τα αντίπαλα δίχτυα (πάνω από 20 μέσο όρο), ενώ φέτος είχε μια εκπληκτική χρονιά με τους Black Cats με τα 24 τέρματα που σημείωσε. Ο Capello μάλλον προτιμάει την εμπειρία και την σωματοδομή των Emile Heskey, Peter Crouch που μπορούν να ξεκλειδώσουν με διαφορετικό τρόπο τις αντίπαλες άμυνες. Ο υψηλόσωμος επιθετικός της Tottenham αναμενεται να αποτελέσει τον παρτενέρ του Wayne Rooney με τον Jermaine Defoe να είναι η κατάλληλη επιλογή για back-up… Προσωπικά ο Darren Bent θα ήθελα να πάει στην Νότιο Αφρική, πάντως.

Για να δούμε…

englishfootball.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: