Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

Με πρέσβη τον Μπέκαμ και ένα βιβλίο 1752 σελίδων για το Μουντιάλ του 2018 η Αγγλία

Με μπροστάρη τον Ντέιβιντ Μπέκαμ η Αγγλία φιλοδοξεί να "κερδίσει" τη φιλοξενία ακόμη μιας μεγάλης διοργάνωσης, μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012.

Επόμενος στόχος για τους Άγγλους η διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018 στη χώρα τους, για πρώτη φορά μετά το 1966, όταν διοργάνωσαν το Μουντιάλ κατακτώντας παράλληλα το ένα και μοναδικό τρόπαιο της ιστορίας τους.

Με σύνθημά τους τη φράση "Έχουμε πολύ πάθος" ο πρεσβευτής της προσπάθειας για την ανάληψη της διοργάνωσης, Ντέιβιντ Μπέκαμ, παρέδωσε στον πρόεδρο της FIFA, Σεπ Μπλάτερ, το 1752 σελίδων βιβλίο της υποψηφιότητας, με τη φιλοδοξία να πείσουν την Παγκόσμια Ομοσπονδία για τις δυνατότητές τους.

"Όπως βλέπετε από το πολυσέλιδο βιβλίο της υποψηφιότητάς μας, έχουμε πολύ πάθος και φιλοδοξούμε να φέρουμε τη μεγάλη αυτή διοργάνωση στη χώρα μας", υποστήριξε στο εισαγωγικό του μήνυμα ο Άγγλος σουπερ σταρ.

"Το ποδόσφαιρο είναι κάτι που εκφράζει την Αγγλία, είναι κάτι που περνάει μέσα από τις φλέβες μας", υποστήριξε μεταξύ άλλων ο Ντέιβιντ Μπέκαμ.

Από την πλευρά του, ο Σεπ Μπλάτερ, αφού χαρακτήρισε την Αγγλία "Μάνα του ποδοσφαίρου", δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την απόφαση της να καταθέσει υποψηφιότητα.

"Είμαστε ευγνώμονες στην Αγγλία για το πάθος και την υποστήριξη που δείχνουν στο ποδόσφαιρο, κάτι που είναι γνωστό σε κάθε γωνιά του κόσμου", υποστήριξε εξάλλου.

Οι χώρες που θα αναλάβουν τις διοργανώσεις των Παγκοσμίων Κυπέλλων του 2018 και του 2022, θα ανακοινωθούν στις 2 Δεκεμβρίου του 2010 με τις Ρωσία και Αυστραλία να έχουν ήδη καταθέσει υποψηφιότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: