Κυριακή 16 Μαΐου 2010

Ο Καπέλο μένει για... πάντα στην εθνική Αγγλίας

Έπειτα από τις παλινωδίες που παρατηρήθηκαν στις σχέσεις του Φάμπιο Καπέλο με την αγγλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία, με αφορμή ένα ηλεκτρονικό σάιτ στο οποίο προτίθετο αρχικά να βαθμολογεί τους παίκτες αμέσως μετά από κάθε αγώνα του Μουντιάλ, ο Ιταλός δήλωσε πιστός για πάντα στα «λιοντάρια».

Οι σχέσεις του αμέσως πέρασαν στο άλλο άκρο με τους Άγγλους επιτελείς, με συνέπεια να αποσύρει έναν όρο από το συμβόλαιο που του έδινε το δικαίωμα να φύγει από την ομάδα μετά το πέρας του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Πλέον, θα μείνει μέχρι το Euro 2012 κι ακόμη περισσότερο! «Θα φύγω μόνον αν με απολύσουν», δήλωσε χαρακτηριστικά, πριν αιτιολογήσει την απόφασή του:

«Το να είμαι προπονητής σε μια εθνική ομάδα ήταν κάτι καινούργιο για μένα. Ανακάλυψα νέα πράγματα για τις σχέσεις που έχει ένας τέτοιος προπονητής με τους παίκτες. Τώρα φτάνουμε στο πιο κρίσιμο σημείο. Αντιλαμβάνομαι την πίεση, αλλά και την πίστη που έχει το έθνος σε αυτή την ομάδα. Είμαι συγκεντρωμένος στη δουλειά μας».

Με τον Καπέλο στον πάγκο της, η εθνική Αγγλίας μετρά 16 νίκες, 4 ήττες και 2 ισοπαλίες. Ο ίδιος αναφέρει πως γνωρίζει πλέον πολύ καλά τους παίκτες του και δεν κρύβει πως στοχεύει στον τελικό. «Είμαι σίγουρος πως είμαστε δυνατοί», καταθέτει. Κι αυτό το καταλαβαίνουν οι περισσότεροι, πλέον, καθώς πλησιάζει το Μουντιάλ...

contra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: