Κυριακή 16 Μαΐου 2010

Παραιτήθηκε ο Λόρδος Τρίσμαν μετά την γκάφα περί δωροδοκίας

Στην παραίτηση εξωθείται ο Λόρδος Τρίσμαν, ο επικεφαλής της αγγλικής υποψηφιότητας για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2018. Αιτία οι υπαινιγμοί που έκανε για πιθανό χρηματισμό διαιτητών στο επερχόμενο Μουντιάλ.

Ο Τρίσμαν παραμένει πρόεδρος της αγγλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, ήδη όμως, η ένωση απηύθυνε απολογητικές επιστολές στις ομοσπονδίες της Ρωσίας και της Ισπανίας. Υπάρχει άρθρο της Mail on Sunday, η οποία επικαλείται ότι κατέχει ηχογραφημένη συνομιλία, στην οποία ακούγεται να λέει: «Η Ισπανία αναζητά βοήθεια για να δωροδοκήσει διαιτητές». Και μάλιστα αυτή τη ζήτησε από τους Ρώσους με αντάλλαγμα την ψήφο τους για τη διοργάνωση του 2018.

Ο Τρίσμαν παρατήθηκε από την υποψηφιότητα των Άγγλων που χρησιμοποίησαν και τον Ντέιβιντ Μπέκαμ στην παρουσίαση, με τον υπουργό Αθλητισμού, Χιου Ρόμπερτσον, να δηλώνει ότι «ήταν η ενδεδειγμένη απόφαση». Το θέμα έλαβε διαστάσεις, αν και πρόκειται για σχόλια του Τρίσμαν που δεν ήξερε ότι μαγνητοφωνούνται. Παρ' όλα αυτά, η αγγλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία προσπάθησε να αποτρέψει τη δημοσιοποίηση, αλλά δεν τα κατάφερε. Μία μέρα νωρίτερα, πάντως, ο Ζεπ Μπλάτερ είχε χαρακτηρίσει την αγγλική υποψηφιότητα ως «την πιο εύκολη σε όλο τον κόσμο», αν και χαρακτήρισε «αξιοπρόσεκτη» και το ρωσικό φάκελο.

Γι' αυτό και όλη αυτή η φασαρία μετά την τεράστια γκάφα του Τρίσμαν...

contra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: