Τρίτη 11 Μαΐου 2010

Στροφή 180 μοιρών από τον Φάμπιο Καπέλο για τη βαθμολογία των διεθνών στο ίντερνετ

Στροφή 180 μοιρών έκανε ο Φάμπιο Καπέλο μετά το σάλο που προκλήθηκε στην Αγγλία από την κίνησή του να βαθμολογεί και να αναλύει την παρουσία κάθε παίκτη του μέσα σε δύο ώρες από τη λήξη των αγώνων στο Μουντιάλ!

Ο Ιταλός προπονητής της εθνικής Αγγλίας είναι συνιδρυτής ενός ηλεκτρονικού σάιτ, το οποίο είναι σάιτ στοιχηματισμού κι όχι μόνον. Σ' αυτό υπάρχει το ειδικό section το οποίο φέρει τη χαρακτηριστική ονομασία Capello Index, ακριβώς δηλαδή το κομμάτι στο οποίο ο Ιταλός είχε ανακοινώσει αρχικά πως θα δίνει όλες αυτές τις πληροφορίες. «Δεν με ενδιαφέρουν τα στοιχήματα. Το δικό μου ενδιαφέρον εστιάζεται στο ποδόσφαιρο. Θα είναι καλό για τους ποδοσφαιρόφιλους», δήλωσε ο 63χρονος, στην παρουσίαση του σάιτ, μιας και υπάρχει βαθμολογία μέχρι το 100, στο οποίο θα τοποθετείται για κάθε παίκτη.

Οι αντιδράσεις όμως υπήρξαν πολύ έντονες, καθώς τα «λιοντάρια» πρέπει να έχουν ηρεμία στη διάρκεια του Μουντιάλ, αν θέλουν να πάνε τόσο μακριά όσο προσβλέπουν. «Τί θα γίνει αν αναφέρει άσχημα πράγματα για έναν παίκτη;» ήταν το ερώτημα που προκύπτει. Οι Άγγλοι προκρίθηκαν άλλωστε ως πρώτοι από τον όμιλό τους και θέλουν να αποφύγουν προβλήματα. Διάφορες πλευρές και ΜΜΕ κάλεσαν την αγγλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία να ασχοληθεί σοβαρά με το θέμα κι έτσι ο Καπέλο που κερδίζει 6 εκατομμύρια λίρες το χρόνο, ανέκρουσε πρύμναν!

«Η ανάμειξή του ήταν καθαρά τεχνική. Παρ' όλα αυτά, θέλει να διασφαλίσει πως όλα τα πρωτόκολλα θα τηρηθούν πριν βγει ατον αέρα το σάιτ, γι' αυτό και αναβάλλεται η κίνηση μέχρι και μετά το Μουντιάλ», δήλωσε εκπρόσωπος του Καπέλο. Αυτά τα πράγματα, άλλωστε, και την ώρα που ένα ολόκληρο έθνος κινείται στο ρυθμό του Παγκοσμίου Κυπέλλου, δεν είναι για να παίζεις...

Δεν υπάρχουν σχόλια: