Κυριακή 30 Μαΐου 2010

Διπρόσωπη…



Δύο πρόσωπα εμφάνισε η Αγγλία στο τελευταίο της φιλικό πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο. Τα “Λιοντάρια” επικράτησαν με 2-1 της Ιαπωνίας παρουσιάζοντας κακή εικόνα στο πρώτο μέρος, αλλά ανεβάζοντας αρκετά τον ρυθμό τους στην επανάληψη. Και τα δύο τέρματα της Αγγλίας προήλθαν από αυτογκόλ των Ιαπώνων (στο 72’ και στο 83’), οι οποίοι είχαν πάρει κεφάλι μόλις στο 7’.

Ο Capello χρησιμοποίησε τόσο τον Huddlestone όσο και τον Bent, όπως είχε πει άλλωστε, χωρίς ωστόσο αμφότεροι να τον εντυπωσιάσουν. Οι αλλαγές στο ημίχρονο από τον Ιταλό τεχνικό άλλαξαν προς το καλύτερο τη νωχελική εικόνα των “Λιονταριών” με τον Joe Cole να κάνει τη διαφορά στο δεύτερο μέρος, κατά το οποίο πέρασε ως αλλαγή. Στην επανάληψη ως αλλαγή πέρασε και ο Gerrard, ο οποίος τις τελευταίες μέρες αντιμετώπιζε ένα πρόβλημα τραυματισμού.

Το γρήγορο προβάδισμα της Ιαπωνίας στο 7’ με τον Tulio απορρύθμισε τους Άγγλους, οι οποίοι μέχρι την ανάπαυλα δεν κατάφεραν να παρουσιάσουν κάτι αξιόλογο με τον Capello να χρειαζόταν να ανακατέψει την τράπουλα και να μιλήσει μάλλον σε αυστηρό ύφος στα αποδυτήρια.

Με την έναρξη της επανάληψης η διαφορά ήταν εμφανής και η Αγγλία θα μπορούσε να είχε φτάσει πιο γρήγορα στην ισοφάριση αν ο Lampard δεν αστοχούσε σε πέναλτι στο 56’.

Στο 71’ ωστόσο η πίεση της Αγγλίας καρποφόρησε όταν έπειτα από επικίνδυνη σέντρα του Joe Cole, ο σκόρερ της Ιαπωνίας, Tulio, στην προσπάθειά του να διώξει έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 1-1.

Στο 83’ μία ανάλογη φάση έδωσε στα “Λιοντάρια” το προβάδισμα και την τελική επικράτηση όταν αυτή τη φορά ο Ashley Cole ήταν αυτός που σέντραρε με τον Nakazawa να σημειώνει το αυτογκόλ γράφοντας το 2-1.

Πλέον ο Capello καλείται μέσα στα επόμενα 24ωρα να πάρει τις τελικές του αποφάσεις για την 23αδα της Αγγλίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο, την οποία και θα ανακοινώσει την Τρίτη. Το σίγουρο πάντως είναι ότι στις δύο εβδομάδες που απομένουν θα χρειαστεί να γίνει περισσότερη δουλειά προκειμένου τα “Λιοντάρια” να εμφανιστούν απολύτως έτοιμα στο Μουντιάλ.

englishfootball.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: