Παρασκευή 13 Αυγούστου 2010

Αν έχεις Τζέραρντ, διάβαινε…

england365.gr

Με τον Στίβεν Τζέραρντ να αποδεικνύει το λόγο για τον οποίο αξίζει να φοράει το περιβραχιόνιο του αρχηγού, «ξελασπώνοντας» την Αγγλία με δύο γκολ, τα «λιοντάρια» πήραν τη φιλική νίκη επί της Ουγγαρίας με σκορ 2-1 πραγματοποιώντας την ανατροπή, εν μέσω αμφιλεγόμενου κλίματος από τους οπαδούς.
Αυτό, γιατί από το πλήθος που βρέθηκε στις εξέδρες του Γουέμπλεϊ, η μειοψηφία επέλεξε να αποδοκιμάσει ορισμένους από τους διεθνείς και οι περισσότεροι υποδέχθηκαν με ελαφρά χειροκροτήματα την εθνική τους ομάδα. Οι ποδοσφαιριστές του Φάμπιο Καπέλο παρουσίασαν αρκετά καλό πρόσωπο στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης, δείχνοντας μάλιστα τον χαρακτήρα που χρειαζόταν μόλις βρέθηκαν πίσω στο σκορ (62’) και το οποίο είχαν ανατρέψει ολοκληρωτικά έντεκα λεπτά αργότερα.

Οι Τζον Τέρι, Άσλεϊ Κόουλ, Φρανκ Λάμπαρντ και Γουέιν Ρούνεϊ ήταν αυτοί που δέχτηκαν τις περισσότερες αποδοκιμασίες μόλις πάτησαν το πόδι τους στον ανακαινισμένο αγωνιστικό χώρο του Γουέμπλεϊ. Οι αντιδράσεις, ωστόσο, των 60.000 οπαδών, ήταν πιο ήπιες από αυτές που αναμένονταν. Η απουσία πάντως περίπου 20.000 κόσμου από το γήπεδο, δείχνει πως ο αποκλεισμός από το Παγκόσμιο Κύπελλο, με τον τρόπο που ήρθε, δεν έχει σβηστεί από τη μνήμη των Άγγλων. Ο Τέρι με τον Κόουλ ήταν οι δύο που εισέπραξαν περισσότερο από όλους τον θυμό των οπαδών, αφού ο μεν ήταν ο πρωταγωνιστής στο ερωτικό σκάνδαλο με την πρώην γυναίκα του Μπριτζ, ενώ ο αριστεροπόδαρος μπακ φέρεται να έχει εξομολογηθεί σε φίλο του μετά το Μουντιάλ πως η Αγγλία και οι φίλοι της εθνικής ομάδας είναι ό,τι χειρότερο.

Το ματς:

Η επιθετική διάθεση ήταν το στοιχείο που χαρακτήριζε από το πρώτο λεπτό τους ποδοσφαιριστές του Φάμπιο Καπέλο. Τα «λιοντάρια» εξάλλου ήθελαν να ανταμείψουν όσους βρέθηκαν στο γήπεδο και να τους δώσουν έναν μικρό λόγο να χαμογελάσουν και πάλι. Ο Στίβεν Τζέραρντ ήταν ο κινητήριος μοχλός της Αγγλίας, προσπαθώντας να βρει στην επίθεση τον Γουέιν Ρούνεϊ. Η συνεργασία του με τον επιθετικό της Γιουνάιτεντ μπορεί να χαρακτηριστεί θετική, ωστόσο το γκολ… αγνοούταν.

Ο Θίο Γουόλκοτ στην επανεμφάνισή του μετά τον αποκλεισμό του από την αποστολή για το Μουντιάλ, προσπάθησε να βοηθήσει και να δείξει στον Καπέλο πως αξίζει να φοράει τη φανέλα με το εθνόσημο. Η μοναδική καλή ευκαιρία για τους Άγγλους στο πρώτο μέρος ήταν ένα σουτ του Άνταμ Τζόνσον στο 13ο λεπτό. Παρά το γεγονός όμως πως το σκορ δεν είχε ανοίξει στα πρώτα 45 λεπτά, η εμφάνιση των παικτών του Καπέλο προμήνυε κάτι καλό στην επανάληψη.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, οι Ζαμόρα, Γκιμπς και Γιανγκ πραγματοποίησαν το ντεμπούτο τους με την εθνική ομάδα, παίρνοντας το «βάπτισμα του πυρός» απέναντι στους Ούγγρους. Στο 52ο λεπτό ο Τζέραρντ έκανε καλό σουτ έξω από την περιοχή, όμως η ευκαιρία πέρασε ανεκμετάλλευτη. Τα… σύννεφα έκαναν την εμφάνισή τους, έπειτα από μια ώρα παιχνιδιού. Η Ουγγαρία βγήκε από τα καρέ της, έφτασε στην αντίπαλη περιοχή και το σουτ του Κόμεν στο 62ο λεπτό κόντραρε πάνω στον Τζαγκιέλκα και παρά το γεγονός πως το ριπλέι έδειξε ότι ο Ντόουσον είχε απομακρύνει πριν η μπάλα περάσει την τελική γραμμή, το γκολ κατακυρώθηκε. Επειδή όμως οι ηγετικές φυσιογνωμίες είναι αυτές που «μιλούν» στα δύσκολα, ο Στίβεν Τζέραρντ πήρε την Αγγλία στις πλάτες του.

Με δύο δυνατά σουτ εκτός και εντός περιοχής στο 69’ και το 73’ αντίστοιχα, ανέτρεψε το σκορ μόνος του και το 2-1 που διαμορφώθηκε μέσα σε τέσσερα λεπτά, επανέφερε την ηρεμία στα «λιοντάρια». Στο 82ο λεπτό έφτασε η στιγμή να κάνει και το δικό του ντεμπούτο ο Τζακ Γουίλσιρ, περνόντας στον αγωνιστικό χώρο στη θέση του ήρωα, όπως αποδείχθηκε, Στίβεν Τζέραρντ.

Αγγλία: Χαρτ, Γκ. Τζόνσον, Τζαγκιέλκα, Τέρι (46’ Ντόουσον), Κόουλ (46’ Γκιμπς), Μπάρι, Λάμπαρντ (46’ Ζαμόρα), Γουόλκοτ (46’ Γιανγκ), Τζέραρντ (82' Γουίλσιρ), Α. Τζόνσον, Ρούνεϊ (66’ Μίλνερ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: