Παρασκευή 13 Αυγούστου 2010

Πιστός «στρατιώτης» 14 ετών…

Τόλης Χριστοφοράκης, 12/8/2010 12:46

Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ δεν θα φορέσει ξανά τη φανέλα της εθνικής Αγγλίας και το England365.gr θυμίζει τις οκτώ πιο σημαντικές στιγμές του με το εθνόσημο στο στήθος.
Πολλές φορές βρέθηκε στην πυρά. Είτε για τις αντιδράσεις του στις αποδοκιμασίες είτε γιατί η απόδοσή του δεν ήταν η αναμενόμενη. Όσο περνούσαν όμως τα χρόνια, ο Μπέκαμ γινόταν πραγματικός αρχηγός της εθνικής Αγγλίας, οι φίλαθλοι της οποίας αποδέχτηκαν πως είχε την προσωπικότητα για να φορά το περιβραχιόνιο στο μπράτσο.

Σεπτέμβριος 1996
Ο Γκλεν Χοντλ καλεί τον Ντέιβιντ Μπέκαμ στην αποστολή της εθνικής Αγγλίας και αυτός κάνει το ντεμπούτο του κόντρα στην Μολδαβία στον δρόμο των προκριματικών για την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1998.

Ιούνιος 1998
Στο Παγκόσμιο Κύπελλο στα γήπεδα της Γαλλίας, ο Χοντλ τον αφήνει εκτός 11αδας στα δυο πρώτα ματς και ο Τύπος ασκεί έντονη κριτική. Στο τελευταίο παιχνίδι, ο Μπέκαμ παίζει βασικός, σκοράρει με απευθείας εκτέλεση φάουλ και στέλνει την Αγγλία στην επόμενη φάση. Κόντρα στην Αργεντινή, θα κλωτσήσει τον Σιμεόνε εκτός φάσης, θα αποβληθεί και ολόκληρη η Αγγλία θα στραφεί εναντίον του για τα επόμενα δυο χρόνια.

Νοέμβριος 2000
Ο Πίτερ Τέιλορ αναλαμβάνει να καλύψει το κενό του Κέβιν Κίγκαν, ο οποίος παραιτήθηκε μετά την εντός έδρας ήττα από τη Γερμανία. Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκε να κάνει, ήταν να δώσει το περιβραχιόνιο του αρχηγού στον Μπέκαμ. Λίγο αργότερα, ο Σβεν Γκόραν Έρικσον αναλαμβάνει τον πάγκο της Αγγλίας και διατηρεί πλέον και επίσημα τον Μπέκαμ στη θέση του αρχηγού.

Σεπτέμβριος 2001
Η Αγγλία διαλύει τη Γερμανία με σκορ 5-1 στο Μόναχο και ο αρχηγός αποθεώνεται από τον αγγλικό Τύπο.

Οκτώβριος 2001
Η Αγγλία χρειάζεται τουλάχιστον την ισοπαλία για να προκριθεί απευθείας στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2002. Η Ελλάδα προηγείται στο «Ολντ Τράφορντ» 2-1 και το ματς έχει μπει στις καθυστερήσεις. Η Αγγλία κερδίζει φάουλ έξω από την περιοχή του Αντώνη Νικοπολίδη, ο Μπέκαμ στήνει την μπάλα στα 30 μέτρα και την καρφώνει στο δεξί «Γ» της ελληνικής εστίας. Ο αρχηγός, μετατράπηκε από κόκκινο πανί σε ήρωα, τρία χρόνια μετά την αποβολή του κόντρα στην Αργεντινή.

Ιούλιος 2006
Η Αγγλία στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Γερμανίας θα γνωρίσει ακόμη έναν αποκλεισμό. Ο Μπέκαμ σκοράρει για 3ο συνεχόμενο Μουντιάλ και αμέσως μετά τη λήξη της διοργάνωσης, με επίσημη συνέντευξη Τύπου, παραιτείται από τη θέση του αρχηγού.

Ιούνιος 2007
Επιστρέφει στην αποστολή της εθνικής ομάδας, στο πρώτο παιχνίδι της Αγγλίας στο νέο Γουέμπλεϊ

Αύγουστος 2010
Ο Φάμπιο Καπέλο βάζει τέλος στην καριέρα του Μπέκαμ με την εθνική ομάδα. 115 συμμετοχές και 17 γκολ για τον μεγαλύτερο σταρ του αγγλικού ποδοσφαίρου…

Δεν υπάρχουν σχόλια: