Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

Στο στόχαστρο του Μουρίνιο ο Καπέλο

Παντελής Λουκίδης-contra.gr

Είχε δεν είχε ο Ζοσέ Μουρίνιο ασχολήθηκε και με το θέμα της Εθνικής ομάδας της Αγγλίας. Ο πρόωρος αποκλεισμός των "λιονταριών" στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νότιας Αφρικής έφερε σε δύσκολη θέση τον ομοσπονδιακό τεχνικό, Φάμπιο Καπέλο και ο Πορτογάλος προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης χαρακτήρισε τον Ιταλό ως τον κύριο υπεύθυνο της αποτυχίας.

"Το πρόβλημα είναι ο προπονητής. Ο Καπέλο δεν μπορεί να δουλέψει στην Εθνική Αγγλίας. Η σχέση του με τους παίκτες είναι μονοδιάσταση. Ρωτήστε όποιον θέλετε εδώ στη Ρεάλ, δεν μπορεί να αλλάξει. Δεν μπορείς μονάχα να φωνάζεις στους παίκτες. Πρέπει να αισθάνονται ότι είναι ξεχωριστοί" , δήλωσε ο Μουρίνιο στην εφημερίδα Daily Mirror και πρόσθεσε:

"Είναι ξεκάθαρο. Ο Καπέλο δεν μπορεί να δουλέψει για την Αγγλία. Δεν γνωρίζει τους παίκτες- τον φοβούνται και δεν μπορούν να παίξουν για αυτόν. Πιστεύω ότι είναι κρίμα για την Αγγλία. Οι παίκτες χρειάζονται ξεκάθαρες τακτικές. Δεν πρέπει να αισθάνονται μπερδεμένοι για το τι πρέπει να κάνουν. Αυτό είναι λάθος του προπονητή και είναι κρίμα".

Από τη στιγμή που ο Ζοσέ Μουρίνιο ασχολήθηκε με την Εθνική Αγγλίας δεν αποκλείεται στο βάθος του μυαλού του να υπάρχει για το μέλλον η πρόκληση της ανάληψης της τεχνικής ηγεσίας των "λιονταριών".

Δεν υπάρχουν σχόλια: