Παρασκευή 6 Αυγούστου 2010

Το νέο πλάνο του Καπέλο

Μία μέρα έμεινε για να ανακοινώσει τα ονόματα αυτών που θα συμπεριλάβει στην αποστολή της Αγγλίας για το διεθνές φιλικό με την Ουγγαρία, την Τετάρτη, ο Φάμπιο Καπέλο. Ο Ιταλός τεχνικός αναμένεται να βάλει τέλος στην αγωνία όσων νέων παικτών ελπίζουν σε κλήση στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας τους, το Σάββατο.
Η εμφάνιση των «λιονταριών» στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νοτίου Αφρικής έχει προκαλέσει τη δυσαρέσκεια και την απογοήτευση στο αγγλικό έθνος, με αποτέλεσμα οι διεθνείς να ανησυχούν για την αντιμετώπιση των οπαδών στην αναμέτρηση με τους Ούγγρους. Αρκετά αναμένεται να είναι τα νέα πρόσωπα στην εθνική ομάδα, με τον Τζακ Γουίλσιρ από το τμήμα Κ-21 να εμφανίζεται ως φαβορί για προώθηση στην ανδρική ομάδα. Σε περίπτωση που οι εκτιμήσεις επιβεβαιωθούν, τότε ο 18χρονος άσος θα εξαργυρώσει με τον καλύτερο τρόπο τις πολύ καλές εμφανίσεις του με τη φανέλα της Μπόλτον την περσινή σεζόν. Μαζί με τον Γουίλσιρ, που ανήκει στην Άρσεναλ, πολύ πιθανό είναι το ενδεχόμενο ο έτερος «κανονιέρης», Κίεραν Γκιμπς να προσφέρει τις υπηρεσίες του στον Φάμπιο Καπέλο. Τα «αστεράκια» του Αρσέν Βενγκέρ θα παίξουν το δικό τους ρόλο στην αποκαλούμενη, νέα εποχή, της Αγγλίας, με τον Θίο Γουόλκοτ να καταλαμβάνει θέση στην αποστολή, μετά τον αποκλεισμό του από αυτή για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός των «λιονταριών» έχει δείξει διάθεση να διορθώσει τα κακώς κείμενα στην ομάδα, με ένα από αυτά να είναι αυτό του αποκλεισμού του Άνταμ Τζόνσον από τους 23 που συμμετείχαν στο Μουντιάλ και ο μέσος της Μάντσεστερ Σίτι πιθανότατα θα δώσει το «παρών» στο επερχόμενο φιλικό με την Ουγγαρία. Οι επιλογές του Καπέλο για τους νεαρούς σταματούν εδώ, καθώς οι Τζακ Ρόντουελ και Ντάνι Γουέλμπεκ έχουν ήδη κληθεί από την ομάδα Κ-21 για την αναμέτρηση με το Ουζμπεκιστάν.

Όσον αφορά τον αντικαταστάτη του Εμίλ Χέσκεϊ στη γραμμή κρούσης, αυτός εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου θα είναι ο Μπόμπι Ζαμόρα, για τον οποίο ο Καπέλο έχει αναφερθεί με τα καλύτερα λόγια. Υπενθυμίζεται πως ο επιθετικός της Άστον Βίλα έχει ανακοινώσει την απόσυρσή του από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του, ενώ οι Τζέιμι Κάραγκερ και Λέντλεϊ Κινγκ δεν συγκεντρώνουν πολλές πιθανότητες κλήσης, μένοντας επίσης εκτός εθνικής ομάδας. Σε αντίθεση, ο Φιλ Τζιαγκέλκα από την Έβερτον, υπολογίζεται για τα μετόπισθεν, μαζί με τον Μάικλ Ντόουσον που ανήκει στην Τότεναμ.

Η θέση στην οποία η Αγγλία συνεχίζει να αντιμετωπίζει ανυπέρβλητα – όπως αποδείχθηκε και από το Παγκόσμιο Κύπελλο – προβλήματα, είναι αυτή του τερματοφύλακα. Ο Ντέιβιντ Τζέιμς θα συνεχίσει την καριέρα του στη Μπρίστολ Σίτι, με την απόφασή του αυτή να τον θέτει ουσιαστικά εκτός εθνικής ομάδας. Ο Ρόμπερτ Γκριν ίσως πληρώσει αιώνια το λάθος του στην πρεμιέρα των «λιονταριών» στη Νότια Αφρική, αφού θα πρέπει να συμβούν.. σημεία και τέρατα για να χτυπήσει και πάλι το τηλέφωνό του, με τον Καπέλο να βρίσκεται στην άλλη άκρη της γραμμής. Η «μάχη» για τη θέση κάτω από τα γκολπόστ θα κριθεί ανάμεσα στον Τζο Χαρτ και τον Μπεν Φόστερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: