Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2008

Ρίο: "Ήμασταν... τσίρκο πριν τον Καπέλο"



Ο Ρίο Φέρντιναντ τόνισε πως η εθνική Αγγλίας ήταν ένα... τσίρκο πριν από την έλευση του Φάμπιο Καπέλο στην τεχνική της ηγεσίας.

Ο αμυντικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο οποίος εκτελεί χρέη αρχηγού αυτές τις ημέρες λόγω του τραυματισμού του Τζον Τέρι, εξήγησε πως τα "λιοντάρια" είχαν ζημιωθεί από την κουλτούρα της δημοσιότητας.

"Γίναμε λίγο τσίρκο, με όλη αυτήν την φάση με τα WAG (σύζυγοι και σύντροφοι των ποδοσφαιριστών)", αναφέρει χαρακτηριστικά ο Ρίο. "Οι άνθρωποι ενδιαφερόντουσαν περισσότερο για το τι φόραγαν οι άλλοι και για το που πήγαιναν, παρά για την ομάδα".

Ο Φέρντιναντ μετά την αναμέτρηση με το Καζακστάν θα φορέσει το περιβραχιόνιο και σήμερα στον αγώνα με την Λευκορωσία στο Μινσκ, όπου η Αγγλία θα προσπαθήσει να πετύχει την 4η νίκη σε ισάριθμα επίσημα ματς με τον Καπέλο στον πάγκο.

"Ήταν κάτι σαν ένα μεγάλο σόου γύρω από την ομάδα. Ήταν σαν να έβλεπες θέατρο και το ποδόσφαιρο να ερχόταν σε δεύτερη μοίρα. Όταν τα σκέφτεσαι όλα αυτά, νομίζεις πως ήταν σαν ένα τσίρκο. Δεν πρόκειται να πω στους άλλους παίκτες τι να κάνουν, αλλά εκτιμώ πως σαν ομάδα ήμασταν πολύ... ανοικτοί, πολλές βόλτες και μάλλον πολύ επαφή με την οικογένεια".

"Δεν έχεις την ευκαιρία να αγωνιστείς σε πολλές μεγάλες διοργανώσεις στην καριέρα σου. Για να δώσεις στον εαυτό σου την μεγαλύτερη δυνατότητα, πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος", προσθεσε ο Φέρντιναντ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: