Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2008

Δεν κινδυνεύει η Πρέμιερ Λιγκ

Η Πρέμιερ Λιγκ δεν κινδυνεύει από την παγκόσμια οικονομική κατάρρευση και δεν είναι εφικτή η λύση του σάλαρι καπ, σύμφωνα με δηλώσεις του γενικού διευθυντή της Αγγλικής Ομοσπονδίας Ρίτσαρντ Σκουνταμόρ αποκλείνοντας τον κίνδυνο χρεωκοπίας των ομάδων στην Αγγλία.

Οι φόβοι έχουν αυξηθεί για οικονομικό κραχ των ομάδων της Πρέμιερ Λιγκ, καθώς τα συνολικά χρέη των συλλόγων φθάνουν τα 3 δισεκατομμύρια λίρες.

Ο πρόεδρος της Αγγλικής Ομοσπονδίας Λορντ Τρίσμαν ανακοίνωσε ότι πρέπει να παρθούν μέτρα ώστε να χαλιναγωγήσουμε το κόστος των αγώνων στο πρωτάθλημα, αναθεωρώντας τα οικονομικά του πρωταθλήματος.

"Το χρέος δεν είναι ούτε καλό ούτε κακό. Είναι αναπόφευκτο. Εξαρτάται από το ενεργητικό της κάθε ομάδας και το χρέος που έχουνε να πληρώσουν και σίγουρα οι μεγάλες ομάδες έχουν υψηλό ενεργητικό.

Δεν λέω ότι δεν πρέπει να ανησυχούμε αλλά είναι επίσης επικίνδυνο να επηρεαστούμε από τις υπάρχουσες οικονομικές καταστάσεις. Πάντα ανησυχούσαμε. Το Αγγλικό ποδόσφαιρο πάντα ξόδευε περισσότερα από όσα έβγαζε.

Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς και να γνωρίζουμε ότι διανύουμε οικονομικούς καιρούς που έχουν ενδιαφέρον. Αλλά το ποδόσφαιρο αντέχει και οι σύλλογοι δεν θα εξαφανιστούν", τόνισε ο γενικός διευθυντής της Πρέμιερ Λιγκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: