Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2008

Οικονομικά προβλήματα ενόψει

Οικονομικός κίνδυνος για τις αγγλικές ομάδες. Όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας, λόρδος Τρίσμαν οι ομάδες του νησιού χρωστούν πέντε δις ευρώ, με το ένα τρίτο να "βαραίνει" τις Λίβερπουλ, Τσέλσι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. "Η αποπληρωμή των χρεών δημιουργεί νέα δάνεια και τα νέα δάνεια δημιουργούν επιπλέον χρέη", τόνισε.

Και συνέχισε: "Είναι δεδομένο ότι ορισμένες ομάδες, ειδικά οι πιο μικρές, θα δεχθούν ισχυρές πιέσεις τους επόμενους μήνες". Να σημειωθεί πως πρόσφατα ο εκτελεστικός διευθυντής της Λίβερπουλ, Ρικ Πάρι, ανακοίνωσε ότι η ανέγερση του νέου γηπέδου της ομάδας θα καθυστερήσει λόγω της οικονομικής αβεβαιότητας.

Η ισλανδική τράπεζα Landsbanki, της οποίας βασικός μέτοχος είναι ο ιδιοκτήτης της Γουέστ Χαμ, Μπγιόργκολφουρ Γκούντμουνσον, κρατικοποιήθηκε καθώς ήταν στα όρια στα πτώχευσης και ο αντιπρόεδρος της ομάδας, Ασκεϊρ Φριτνγκέιρσον, δήλωσε ότι οι επενδύσεις προς το παρόν σταματούν.

Παράλληλα το χρέος της αγγλικής ομοσπονδίας για το "Νέο Γουέμπλεϊ" ξεπερνά τα 550 εκατομμύρια ευρώ, ενώ τα ετήσια έσοδά της είναι μόλις 400 εκατομμύρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: