Πέμπτη 27 Μαρτίου 2008

Ο Φέρντιναντ αρχηγός της Αγγλίας


Το… rotation στους αρχηγούς της εθνικής Αγγλίας συνεχίζεται από τον Φάμπιο Καπέλο. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός των "λιονταριών" έχρισε τον Ρίο Φέρντιναντ νέο αρχηγό της ομάδας, εν όψει του φιλικού αγώνα με αντίπαλο την Γαλλία στο Παρίσι κι έτσι ο αμυντικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ γίνεται ο δεύτερος ποδοσφαιριστής που φορά το περιβραχιόνιο επί θητείας του Ιταλού τεχνικού.
Ο Καπελο έχει ξεκαθαρίσει εξ αρχής ότι δεν σκοπεύει να έχει κάποιον σταθερό αρχηγό μέχρι να αρχίσουν τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2010 και αυτό μεταφέρει το περιβραχιόνιο από παίκτη σε παίκτη. Μετά την προσωρινή αποχώρηση του Ντέιβιντ Μπέκαμ από την εθνική το είχε πάρει ο Τζον Τέρι, ο οποίος τραυματίστηκε και το έδωσε στον Στίβεν Τζέραρντ, στο ντεμπούτο του Καπέλο στον πάγκο της Αγγλίας (2-1 την Ελβετία τον περασμένο Φεβρουάριο).

Παράλληλα με το περιβραχιόνιο, πάντως, ο Φέρντιναντ παίρνει και μεγαλύτερες εγγυήσεις για την ενδεκάδα, τις οποίες… χάνει ο Τέρι, μιας και μέχρι στιγμής ήταν ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης της αμυντικής γραμμής της ομάδας. Πλέον η θέση του δεν είναι και τόσο εξασφαλισμένη, με τον Τζόναθαν Γούντγκεϊτ, εφόσον είναι υγιής, να προσβλέπει σε μία ευκαιρία από τον πρώην τεχνικό του (για δύο μήνες) στην Ρεάλ Μαδρίτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: