Σάββατο 1 Μαρτίου 2008

Καπέλο: "Δεν είμαι ο Μεσσίας"

Η εθνική ομάδα της Αγγλίας μπαίνει σε μία νέα εποχή. Το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα έχει μεταβατικό χαρακτήρα, μετά τον αποκλεισμό από την τελική φάση του Euro 2008 και την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Φάμπιο Καπέλο. Ο Ιταλός προπονητής ντεμπουτάρει στον πάγκο των "λιονταριών" στο φιλικό ματς με την Ελβετία και ζητά απ'όλους υπομονή και σκληρή δουλειά.
"Δεν είμαι ο Μεσσίας. Είμαι ένας άνθρωπος που προσπαθεί να δρέψει καρπούς μέσα από τη σκληρή δουλειά. Αυτό που θέλω να περάσω στην ομάδα είναι η ψυχολογία του νικητή και η εμπιστοσύνη στις δυνατότητές μας. Δεν μπορώ να κάνω θαύματα μέσα σε τρεις ημέρες. Το σημαντικό είναι να δημιουργήσουμε ένα καλό σύνολο", ήταν η αρχική τοποθέτηση από τον Καπέλο ο οποίος στάθηκε σε ένα στατιστικό στοιχείο που αφορά το αγγλικό πρωτάθλημα:
"Αυτό που παρουσιάζει πραγματικό ενδιαφέρον είναι ότι στην Αγγλία, μονάχα το 38% των ποδοσφαιριστών είναι Αγγλοι. Στην Ισπανία, για παράδειγμα, το μεγαλύτερο ποσοστό των παικτών είναι Ισπανοί και ο ομοσπονδιακός προπονητής της έχει σαφώς περισσότερες επιλογές στη διάθεσή του. Κι αυτό είναι κάτι που πρέπει να έχει ο κόσμος στο μυαλό του".
Στο ματς με την Ελβετία ο Φάμπιο Καπέλο θα κάνει το ντεμπούτο το σε διεθνές επίπεδο αφού μέχρι σήμερα είχε δουλέψει μονάχα σε συλλογικό επίπεδο. Η πειθαρχία είναι το στοιχείο που τον διακρίνει και ήδη οι Αγγλοι διεθνείς αρχίζουν να μπαίνουν στο πνεύμα του. Ενα μικρό παράδειγμα αποτελεί η απαγόρευση να παίζουν γκολφ πριν από τους αγώνες:
"Δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο δεν θα έπρεπε να σέβονται τους κανόνες. Προφανώς και οι άνθρωποι κάνουμε λάθη αλλά όταν θέλεις να είσαι μέλος ενός συνόλου, πρέπει να ακολουθείς τους κανόνες του. Την Πέμπτη μπορούν να παίξουν όσο γκολφ θέλουν".

Δεν υπάρχουν σχόλια: