Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2008

Άγγλος ποδοσφαιριστής εκλιπαρεί τον Καραμανλή



Οι διακοπές του Άγγλου ποδοσφαιριστή, Ρόμπερτ Χιουζ τον περασμένο Ιούνιο στα Μάλια Κρήτης μετατράπηκαν σε εφιάλτη που παρακολουθεί κανείς μόνο σε γκανγκστερικές ταινίες.

Ο 28χρονος πρώην παίκτης των Σάτον Γιουνάιτεντ και Κρόιντον Αθλέτικ δέχθηκε αναίτια επίθεση από αγνώστους, οι οποίοι τον ξυλοκόπησαν βάναυσα αφήνοντας τον μισοπεθαμένο.

Ο Χιουζ υποβλήθηκε σε αλλεπάλληλες επεμβάσεις προκειμένου να ξεπεράσει τα σοβαρότητα προβλήματα υγείας που του προξένησαν.

Η μητέρα του άτυχου ποδοσφαιριστή γνωστοποίησε το πρόβλημα στέλνοντας μία συγκινητική επιστολή, τόσο στον Έλληνα Πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή, όσο και στον Βρετανό ομόλογο του Γκόρντον Μπράουν.

Η απελπισμένη, Μάγκι Χιουζ ζητάει από τις ελληνικές αλλά και βρετανικές αρχές να πάρουν μέτρα ελπίζοντας πως θα δράσουν από κοινού για να προστατεύσουν την τιμή του γιου της, απαιτώντας δικαιοσύνη.

Aναλυτικά η επιστολή

"Βοηθήστε με ώστε να αποδοθεί δικαιοσύνη για το γιο μου.

Στις 17 Ιουνίου ο Ρομπ δέχτηκε επίθεση στα Μάλια. Δεν ήταν καυγάς του δρόμου, αλλά προσπάθησαν να τον σκοτώσουν.

Στην πραγματικότητα τον άφησαν να πεθάνει στο δρόμο αφού τον είχαν κλωτσήσει, χτυπήσει με μπουκάλι και ποδοπατήσει το κεφάλι του, γνωρίζοντας οτι αυτό μπορούσε να τον σκοτώσει.

Ο Ρομπ χρειάστηκε τέσσερις επεμβάσεις για να μείνει στη ζωή. Είναι θαύμα ότι είναι ζωντανός, αν και το ψυχολογικό τραύμα μπορεί να μην επουλωθεί ποτέ.

Ήταν τουλάχιστον πέντε ή παραπάνω κακοποιοί. Πως μπορούσε να αμυνθεί εναντίον τόσο πολλών;

Πέταξα αμέσως για να βρεθώ στο πλευρό του, μόνο για να μάθω ότι οι ύποπτοι επέστρεψαν στην Αγγλία, για γραφειοκρατικούς λόγους.

Αυτοί οι άνδρες περπατούν ακόμη στους βρετανικούς δρόμους, αναζητώντας ίσως το επόμενο θύμα τους, τη στιγμή που ο γιος μου παλεύει να ανακτήσει την ταυτότητα του.

Ένας νέος μάρτυρας επικοινώνησε με την βρετανική αστυνομία δίνοντας πληροφορίες που μπορούν να βοηθήσουν την ελληνική έρευνα.

Από την άλλη είναι πάνω από τις δυνάμεις μου να φέρω σε επαφή τις ελληνικές αρχές με τη βρετανική αστυνομία, προκειμένου να ζητήσω βοήθεια έτσι ώστε να περάσουν από δίκη οι αλήτες που έκαναν αυτό στο γιο μου.

Αφού υπάρχει συνεργασία μέσω της Ευρωπαϊκής Ένωσης γιατί να μην ανταλλάξουν απόψεις οι δύο πλευρές;

Η Ελλάδα θα έπρεπε να ζητήσει βοήθεια από την βρετανική κυβέρνηση για να λύσει το πρόβλημα της βίας και εμείς θα πρέπει να τους βοηθήσουμε.

Εκλιπαρώ για βοήθεια από τις αστυνομικές αρχές τόσο της Ελλάδας, όσο και της Βρετανίας προκειμένου να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Σας παρακαλώ βοήθηστε με, όχι μόνο επειδή είμαι μια μητέρα οκτώ παιδιών, αλλά γιατί έχω ήδη ένα ανάπηρο παιδί".

Μάγκι Χιουζ Ουάλινγκτον

Δεν υπάρχουν σχόλια: