Κυριακή 18 Μαΐου 2008

Τα ημιτελικά ο στόχος της Αγγλίας για το Μουντιάλ

Η πρόσληψη του Φάμπιο Καπέλο στον πάγκο της εθνικής Αγγλίας έγινε με στόχο τα "λιοντάρια" να ξαναβρούν την χαμένη τους αίγλη. Παρ’ όλα αυτά, η αγγλική ομοσπονδία δεν αφήνει εντελώς ελεύθερο τον Ιταλό τεχνικό, θέτοντας ανοιχτά τους στόχους που θα πρέπει να πετύχει στον πάγκο της Αγγλίας.
Με βάσει την εκτενή ετήσια αναφορά της FA (η οποία είναι και η πιο ακριβή στην ιστορία), η οποία δημοσιοποιήθηκε την Τρίτη (6/5) κι έχει τίτλο "Vision 2008-2012" (ήτοι "Οραμα 2008-2012") και υπότιτλο "ένας παγκόσμιας κλάσης οργανισμός με νοοτροπία νικητή", η Αγγλία οφείλει να φτάσει τουλάχιστον μέχρι τα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2010 ή του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2012.

Τελευταία παρουσία της χώρας σε ημιτελικά μεγάλης διοργάνωσης ήταν αυτή στους "4" του Euro 1996, όταν είχαν αποκλειστεί στη διαδικασία των πέναλτι από την Γερμανία.

"Ο Φάμπιο Καπέλο είναι νικητής και από τη φύση του δεν μπορεί να αναγνωρίσει στόχους διαφορετικούς από αυτούς που αφορούν τη νίκη. Αυτή είναι η φύση του κι αυτή η εμπιστοσύνη που του έχουμε. Η φράση ‘νοοτροπία νικητή’ δεν προήρθε από τον πρόεδρο Τρίσμαν ή εμένα, βγήκε από τον ίδιο τον Φάμπιο Καπέλο, αφού είναι μία φράση που χρησιμοποιεί συχνά", δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του "BBC" ο εκτελεστικός διευθυντής της FA, Μπράιαν Μπέργουικ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: